Filosofie

Wie ben ik? Wat is waarheid? Wat is schoonheid? Wat is goedheid? Belangrijke vragen waar vele filosofen zich al over gebogen hebben. In de lessen filosofie komen dergelijke vragen dan ook aan de orde. In de les bespreken we ze en betrekken we ze op ons dagelijks leven, op wat we denken, geloven en doen. Dat levert altijd zeer boeiende discussies op.

In de lessen maak je kennis met de grote filosofen van vroeger en nu. Denk bijvoorbeeld aan Plato, Aristoteles, Descartes, Kant, Sartre, Wittgenstein of Nussbaum.

Het vak filosofie helpt je niet alleen om op een andere manier na te kunnen denken over jezelf en de wereld om je heen, maar het is ook nog eens een uitstekende voorbereiding op een universitaire studie. Je zult merken, dat je de filosofie die je op school hebt gehad voortdurend weer tegenkomt.

In klas 4, 5 en 6 kun je kiezen voor het examenvak filosofie. In klas 4 krijg je per week 2 lessen, in klas 5 en klas 6 krijg je er 3 per week. De toetsen en het eindexamen gaan over filosofische theorieën en eigen redeneringen.

Zie ook de ppt: Waarom kiezen voor Filosofie