9 november 2023

Leerlingen spreken in bij gemeenteraad Zwolle

Indra, Renske, Lydia en Thijmen wonnen onlangs de eerste prijs met hun film over voorzieningen voor jongeren in Stadshagen. Nu mochten ze hun onderzoek ook presenteren aan de Zwolse Gemeenteraad! We zijn supertrots op ze!

Voor de film verrichtten zij onderzoek naar de voorzieningen voor jongeren in Stadshagen en vergeleken die met de voorzieningen die jongeren hebben in Zuid. Wat blijkt?! Voor jongeren in Stadshagen is véél minder te doen! Raadsleden stelden vragen aan Indra toen zij insprak over wat zij graag zou willen in Stadshagen.

De raad was onder de indruk en gaf complimenten dat onze leerlingen al zo jong opkomen voor hun belang en dat van hun leeftijdsgenoten. Het resultaat? Er wordt binnenkort een voorstel (motie) ingediend in de raad die vraagt om bij de ontwikkeling van de Stadsfoyer de wensen van jongeren van 15-23 jaar oud mee te nemen. De Stadsfoyer is onderdeel van de uitbreiding van het winkelcentrum Stadshagen en wordt dé ontmoetingsplek in het nieuwe winkelcentrum.

De wethouder gaf onze leerlingen ook nog de tip om in gesprek te gaan met het Cultuurhuis Stadshagen om een soort bistro op te zetten waar je laagdrempelig kunt leren als scholier, net zoals bij Stadskamer Centrum.

Bekijk het fragment in de gemeenteraad: