5 juli 2023

Kunstwerken in de onderbouw

De leerlingen van klas 1, 2 en 3 zijn heel creatief bezig geweest deze periode! Eigen ontworpen bookmarks, Van Gogh, het Celemannetje: de creativiteit stroomde volop!

De leerlingen van klas 2 kozen een kopie van een kunstwerk van Van Gogh om na te schilderen in eigen gekozen kleuren. Er werd goed gekeken, gemengd met verf en er werden ontzettend veel streepjes gezet, met als resultaat een heleboel prachtige werkstukken! Ze hebben hun kunstwerk inmiddels teruggekregen. Wij hadden ze eigenlijk liever willen houden!

De leerlingen van klas 1 ontwierpen hun eigen bookmarks bij het boek dat ze in de afgelopen periode gelezen hebben. Wat een creativiteit, op naar nog veel meer leesplezier!

De leerlingen van klas 3 maakten geïnspireerd door het Celeanum-logo hun eigen Celevrouwtjes en -mannetjes. Het logo van de school is ontworpen door onze oud-collega en kunstenaar Frans van de Vrande.
De leerlingen hebben zich verdiept in allerlei stijlen en stromingen. In tweetallen hebben zij geprobeerd het logo vorm te geven volgens de regels van hun gekozen stijl, stroming of periode uit de kunstgeschiedenis.

Speciaal voor alle bewonderaars volgen hier (in volgorde van het filmpje) de stijlen en stromingen die te zien zijn in het filmpje: het oude Egypte, Gotische kunst, Renaissance, Barok, Romantiek, Impressionisme, Symbolisme, Jugendstil, De Stijl, Expressionisme, Kubisme, Surrealisme, Futurisme, Pointillisme en Popart.