1 februari 2024

Kunstendag klas 1 in museum Anno

Van patriot in de pruikentijd tot promo-filmpje van Zwolle: een creatieve dag voor onze eersteklassers! Verzorgd door KunsteducatieNederland en ANNO Stadsmuseum volgden onze leerlingen diverse workshops.

Als echte fotografen trokken ze de binnenstad in om een serie foto’s te maken met een spiegelreflexcamera; een andere manier van kijken naar je omgeving. Anderen maakten een promotiefilmpje voor Zwolle; wat maakt deze stad aantrekkelijk- of juist niet?

In de kelder van het museum konden leerlingen juist in een digitale wereld om zich heen kijken. In deze Virtual Reality-workshop konden zij hun eigen digitale schilderingen maken, en er daarna doorheen lopen. Waar worden zij blij van, en wat zouden ze voor schildering achter willen laten in het museum? Ook de docenten lieten zich hier niet onbetuigd.

Een meer inhoudelijke uitdaging was er voor de leerlingen die de workshop Joan Derk volgden: een Zwolse patriot uit de pruikentijd. Deelnemers mochten echte museumstukken vasthouden, en werden uitgedaagd na te denken over de grondwet, klokkenluiden, en burgerschap. Leuk om op deze manier de geschiedenis van Nederland, en vooral Zwolle, te beleven!

Al met al een geslaagde kunstzinnige dag, dankzij ANNO en KunsteducatieNederland