21 mei 2024

Klas 4 in Parijs, Londen en Berlijn

De leerlingen van klas 4 gingen net voor Pinksteren op reis naar Parijs, Londen of Berlijn. Ze hebben het fantastisch gehad! Lees hieronder alle verslagen per stad en bekijk de foto’s.

Berlijn – mw Lelifeld en mw Bouman

Wat een prachtige reis was het!! De reis naar Berlijn van 2024!! Vier dagen in de zonovergoten hoofdstad van de BRD voor leerlingen van klas 4 en 5 laten een onvergetelijke indruk achter. Een stad vol geschiedenis, cultuur en natuurlijk ook veel gezelligheid. We hebben veel gezien: de Brandenburger Tor, Unter den Linden, Checkpoint Charlie, de Alexanderplatz en de Kurfürstendamm met de Gedächtniskirche. We hebben sporen van het Duitse Kaiserreich, WOII en de Koude Oorlog gezien en het Holocaustmonument, het Olympia Stadion en het Stasi Museum Hohenschönhausen bezocht. Heel indrukwekkend!! Het Neues Museum op de prachtige Museuminsel was ook een bezoek waard, daar hebben we de Egyptische kunst bekeken met als hoogtepunt de Nofretete (Nefertiti). Ook hebben we genoten van het prachtige uitzicht vanuit de Reichstagkuppel. Gelukkig waren er genoeg terrasjes om even bij te komen en zijn we iedere avond gezellig met de hele groep uit eten gegaan. De sfeer was fantastisch, kortom een mooie reis om op terug te kijken!!

Londen – mw Mook, mw Brandon, dhr Evers

Afgelopen weekend waren we met een club 4e klassers in Londen. We hebben o.a. het British museum, de Lion King en het Shakespeare’s globe theater bezocht, waar onze leerlingen de tragedie ‘Romeo & Juliet’ naspeelden als volwaardige acteurs. Het Engelse weer werd ons bespaard en zodoende konden we nog meer genieten van de bruisende stad en van elkaar. Complimenten aan de leerlingen die er met z’n allen voor gezorgd hebben dat het zo’n geslaagde trip is geworden.

Parijs – mw De Haan, dhr Abbenes, dhr Palavra

Met 28 leerlingen en drie begeleiders waren we naar Parijs. Het was een fantastische reis. De lichtstad deed haar naam eer aan: we zagen de lichtjes op de Eiffeltoren; een magisch gezicht. Zelfs zo magisch dat meneer Abbenes van ontroering op de grond ging liggen in de hoop het geheel aardig op de foto te krijgen. De Eiffeltoren beklommen we via de trap: 700 treden, maar de leerlingen draaiden er hun hand niet voor om! In drie dagen zijn er enorm veel kilometers afgelegd en zijn er prachtige dingen gedaan en gezien: de wonderschone Sainte-Chapelle, een boottocht op de Seine met mooi zicht oa op de bijna voltooide Notre Dame, het Louvre, Opéra Garnier, shoppen in Lafayette en omgeving, gezellig uiteten in de wijken Quartier Latin en Les Halles, lopen van de Arc d’Triomphe over de Champs Elysees naar Place de la Concorde, een bezoek aan de Madeleine kerk (per ongeluk via een luxe winkelstraat) en de laatste dag lunchen en rondlopen op Montmartre.