28 november 2014

Gala Nova klas 1 en 2

Onlangs werd het Gala Nova gehouden voor klas 1 en 2. De leerlingen zagen er allemaal even prachtig uit. De dames in fraaie (glitter-)jurken, hoge hakken (die uiteindelijk toch vaak verruild werden voor een paar sneakers) en de mannen veelal prachtig in pak, Ook een aantal docenten was in speciale galakledij.

Om de spieren op te warmen en de danslust op te wekken was er aan het begin van de avond een stijldanswedstrijd. De leerlingen hadden in de gymnastieklessen de Quickstep geleerd en konden deze laten zien. Ook de docenten zijn op cursus geweest.

De winnaars van vorig jaar, Django en Fleur, openden de wedstrijd met maar liefst twee dansen: de Quickstep en de Cha-cha-cha, de dans die vorig jaar is geleerd.

Het niveau lag erg hoog. De leerlingen dansten fanatiek. En ook de rector, de conrector en wat docenten lieten zich niet onbetuigd en ‘zwierden’ over de dansvloer..Tussendoor was er nog een dansdemonstratie door twee echte stijldansprofessionals. Zij lieten ons zien hoe een Quickstep en een Cha-cha-cha er op wedstrijdniveau uit kunnen zien. Tijdens de ‘lift’ werd er dan ook door iedereen luid geapplaudisseerd.

Na de demonstratie was het tijd om de winnaars bekend te maken. Elisabeth en Ingrid uit klas 2B eindigden op een knappe derde plek, op plek twee eindigden Sophie en Maura uit klas 2E (die eerder op de dag ook al zo goed gebadmintond hadden) en op de eerste plek Sophie en Nicky, eveneens uit klas 2E.

Na de wedstrijd lieten de leerlingen zien dat zij nog over een heel aantal andere moves beschikten. Het was nog lang onrustig op het Celeanum…

Voor de foto’s klik hier.