10 maart 2020

Leerlingen uit klas 3 en 6 succesvol tijdens wiskundetoernooien

Fardau, Caroline, Esmée en Thijs uit klas 6 hebben onlangs de wiskunde A-en-B-dag zo goed gedaan, dat ze zijn doorgedrongen tot de landelijke finale van de A-lympiade! Caspar en Niek uit klas 3 zijn zelfs al doorgedrongen tot de tweede ronde van de landelijke wiskunde Olympiade. We zijn supertrots en wensen alle leerlingen veel succes!!

Eind november werd voor alle leerlingen uit klas 6 weer de traditionele wiskunde-dag georganiseerd. De leerlingen met wiskunde A in hun pakket deden mee met de voorrondes van de landelijke wiskunde A-lympiade en de leerlingen met wiskunde B met de wiskunde B-dag. De opdracht van de A-lympiade ging over het optimaliseren van ontmoetingsplaatsen voor bijeenkomsten van leerlingen uit verschillende steden en zelfs uit verschillende landen. Tijdens de wiskunde B-dag mochten de leerlingen zich bezighouden met tactische spelstrategieën. In totaal deden er 70 scholen met ruim 900 teams mee aan de wiskunde A-lympiade en 84 scholen met bijna 1000 teams aan de Wiskunde B-dag. Van beide opdrachten zijn de werkstukken van twee teams van ons Celeanum opgestuurd om mee te dingen naar een landelijke ereplaats.

En zie daar! Onlangs ontving de sectie wiskunde het goede nieuws dat één team doorgedrongen is tot de finale van de wiskunde A-lympiade! Fardau, Caroline, Esmée en Thijs mogen in het finaleweekend van vrijdag 13 en zaterdag 14 maart tezamen met vijf andere teams uitmaken wie de landelijke winnaar wordt van de A-lympiade. Voor hen is daartoe een bungalow gereserveerd bij Westcord Hotel Veluwe in Garderen. Superspannend en leuk dus!

Nog meer goed nieuws is dat zelfs beide teams van de Wiskunde B-dag behoren tot de 10 beste landelijke werkstukken! Super gedaan door het team van Uyen, Lesly, Luca en Luka en het team van Erin, Iris, Kirsten en Hein. Op donderdag 19 maart vindt in het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht de prijsuitreiking plaats en horen de teams op welke plaats ze zijn geëindigd. We zijn benieuwd!

Alsof dat nog niet genoeg is kreeg de sectie wiskunde vers van de pers te horen dat Niek en Caspar uit klas 3 door zijn naar de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade. Deze tweede ronde vindt vrijdag 13 maart plaats. Een prachtig resultaat voor deze beide heren!

Op de foto’s het finaleteam van de A-lympiade met hun begeleider dhr. Bouwhuis en alle toppers uit klas 6.