6 april 2023

Eerste van Nederland!

Drie leerlingen uit klas 6 zijn eerste van Nederland geworden bij de Wiskunde-B-dag!

Op vrijdag 11 november mochten alle leerlingen uit klas 6 zich de hele dag, in groepjes van maximaal 4, buigen over een uitdagende wiskunde opdracht. De leerlingen met wiskunde A maakten de opdracht die gekoppeld is aan de wiskunde A-lympiade en de leerlingen met wiskunde B maakten de opdracht behorende bij de wiskunde B dag.

Beide opdrachten werden gemaakt en beschikbaar gesteld door het Freudenthal Instituut dat is gekoppeld aan de universiteit van Utrecht. Aan het eind van de dag leverden alle leerlingen een verslag in dat door de wiskunde docenten werd beoordeeld. Naast de beoordeling van de docent werden er tevens twee verslagen uitgezocht. Deze werden opgestuurd om mee te dingen naar een plek in de landelijk finale.

Eerder was al bekend dat één team door was naar de finale van de wiskunde A-lympiade. De uitslag van deze finale is nog niet bekend dus daar volgt meer over in een later bericht. Begin maart kregen we te horen dat een team van de Wiskunde B-dag bij de beste 9 van het land was geëindigd. Dit was het team van Joris Pierik, Jasper Rosing en Caspar van Sonsbeeck.

Op vrijdag 24 maart was de prijsuitreiking in Utrecht. Tijdens de prijsuitreiking werd pas bekend gemaakt welk team op welke plaats in de top 9 stond. Helaas konden Jasper en Joris niet mee naar Utrecht maar ben ik, Mw. Assink, samen met Caspar naar de prijsuitreiking geweest. We moesten lang in spanning zitten, maar het was het wachten meer dan waard, want het team was eerste geworden van Nederland! Van de 1500 deelnemende teams hadden zij het beste verslag geschreven en het juryrapport was doen ook zeer lovend.

Vandaag hebben Jasper en Joris hun medaille ontvangen met een oorkonde en is het winnende team op de foto gezet. De sectie wiskunde feliciteert bij deze, Jasper, Joris en Caspar, met het behalen van dit fantastische resultaat.