18 augustus 2020

Diploma-uitreiking 2020

Het had wat voeten in aarde, maar uiteindelijk kon net voor de zomervakantie de diploma-uitreiking met alle leerlingen tegelijk toch doorgaan. Het was een mooie dag.

Maar het diploma kregen de leerlingen niet zo maar: eerst moest er een speciaal examen worden uitgelegd. De gymzaal was ingericht als examenzaal en de leerlingen namen – toch ietwat onwennig- braaf plaats. In circa 15 minuten legden zij een speciaal Celeanum-examen af. Welke leerling wist het meest over het Celeanum? Later op de avond was de uitslag bekend: alle leerlingen geslaagd, maar Xander was op afstand de beste en won een speciaal Celeanum-pakket en een mooi boek over mythen.

Alle leerlingen werden persoonlijk toegesproken met een gedichtje en ze kregen een passende spreuk in het Latijn of Grieks.

Ook de ouders konden bij de diploma-uitreiking zijn. In verschillende shifts vanwege de coronamaatregelen waren zij aanwezig en na afloop konden ze hun zoon of dochter feliciteren in de inmiddels tot feestlocatie omgetoverde gymzaal.

Een bijzonder examenjaar, de lichting van 2019-2020. We zijn ontzettend trots op jullie en we zijn heel erg blij dat we op een mooie manier afscheid hebben kunnen nemen. Heel veel succes met jullie vervolgopleidingen, tussenjaar en alle andere dingen die jullie van plan zijn. Laat nog eens wat van je horen!

Fotografie: Hans Keuzekamp en Jacomijn van der Maten