29 september 2021

CeleRacing op circuit Zandvoort

Afgelopen zaterdag waren onze leerlingen van het CeleRacing-team op het circuit van Zandvoort om hun eigen gebouwde elektrische wagens uit te proberen. Een onvergetelijke ervaring.

Een verslag:
“Afgelopen weekend hebben wij onze zelfgebouwde duurzame elektrische auto’s “Orka1” en “Road Thunder” mogen testen op het circuit van Zandvoort. Hetzelfde circuit waar Max Verstappen drie weken geleden nog op had geracet. Het terrein was voor het weekend omgebouwd voor het Electric Vehicle Experience. Tijdens dit evenement stonden elektrische auto’s centraal en kon je meer over de nieuwste auto’s te weten te komen en ze testen op de baan zelf. Het CeleRacing-team had op dit evenement een eigen plek, waar we onze eigen elektrische auto’s promootten. Na afloop hadden wij twee uur de baan om onze auto’s te testen.

Om 10.00 uur ontvingen we al de eerste bezoekers. Onze stand stond naast de ingang, dus waren wij voor veel mensen de eerste stand die ze tegen kwamen met veel interesse tot gevolg. Zelf liepen wij ook rond over het event om meer te leren over andere duurzame auto’s. We hebben veel elektrische auto’s uitgeprobeerd. Hiermee mocht je namelijk, indien je ouder dan 18 jaar was, zelf over het circuit scheuren. Was je jonger, dan mocht je op de achterbank meerijden. Zo kreeg je het beste beeld van wat de auto allemaal kon. Ook konden we elektrische fietsen, steps en scooters testen.

Om 17:00 uur werd het circuit vrijgegeven aan ons, zodat wij eindelijk onze auto’s konden uitproberen. De coureurs hebben een aantal rondes met de nieuwe auto Road Thunder gereden over het circuit. Ook de Orka1 ging het circuit op. Beide wagens deden het erg goed en hebben onze test uitmuntend doorstaan. Het was een goede voorbereiding op de Shell Eco-marathon, een toernooi aan het einde van het schooljaar. Hierbij is het doel om zo duurzaam mogelijk een zo groot mogelijke afstand af te leggen.

Als afsluiting hebben we een frietje gegeten op het circuit en zijn een paar leden van het team nog naar het strand gegaan. Het was een zeer gezellige dag, waar we veel van geleerd hebben en veel nieuwe ideeën hebben opgedaan.”