22 september 2019

Celeanum succesvol tijdens landelijk wiskundetoernooi

Edwin, Hein, Luca, Lesley en Freek deden onlangs mee met het wiskundetoernooi in Nijmegen. Een weg vol hindernissen, maar het was uiteindelijk een zeer succesvolle dag!

Het begon al in de ochtend: hun docent wiskunde, mevrouw Assink, zou rijden, maar bleek een lekke band te hebben en één van de leerlingen was flink vertraagd door een ongeluk op het spoor. Dik een half uur later dan gepland kon het team als nog vertrekken en kwam gelukkig toch op tijd aan in Nijmegen.

Het ochtendgedeelte van het toernooi bestond uit het oplossen van opgaven in estafettevorm. Pas na het oplossen van een opgave of na het passen van een opgave kon een team aan de volgende opdracht beginnen. Het team van het Celeanum deed het fantastisch en stond na deze eerste ronde gedeeld vijfde.

Na een goed verzorgde lunch mochten de heren zich buigen over ingewikkelde vragen die te maken hadden met de ruimtevaart. De deelnemers hadden voorafgaand aan het toernooi materiaal gekregen, zodat ze zich enigszins konden voorbereiden. Ondanks dat de leerlingen zelf het idee hadden dat de tweede ronde niet zo heel goed ging, besloten ze om toch te wachten op de einduitslag… en maar goed ook! Van de 89 teams bleken ze geëindigd te zijn op de negende plaats! Een topprestatie!!

Een mooie ervaring en een wiskundig boek rijker toog het team en mevrouw Assink zeer tevreden huiswaarts. Maar ook op de terugweg bleken de verkeersgoden niet goedgezind: ze belandden in Arnhem, alwaar vele wegen waren afgezet wegens de bevrijdingsfestiviteiten. Na wilde capriolen over een busbaan en omzwervingen door Arnhem kwamen ze gelukkig op de weg naar Apeldoorn en na een verdiend bezoek aan de McDonalds kwamen ze uiteindelijk om 19:30 weer in het vertrouwde Zwolle aan.

Edwin, Hein, Freek, Lesley en Luca namens het Celeanum bedankt en gefeliciteerd met deze mooie prestatie!