19 mei 2022

SSZ Voetbaltoernooi

Net voor de meivakantie konden de leerlingen van het Celeanum zich van hun beste kant laten zien tijdens het SSZ voetbaltoernooi. Wat is er ontzettend goed gespeeld! Geen winst, maar het was een mooie voetbaldag!

Dit jaar speelden de jongens t/m 15 jaar bij Be Quick met een gemengd team jongens en meisjes. De leerlingen zaten in een lastige poule met het Greijdanus, Talentstad en het Thorbecke, maar ze lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan, integendeel zelfs, ze hielden stug vol. Er werd fanatiek en sterk gevoetbald.

De eerste wedstrijd tegen het Greijdanus werd met 4-0 verloren. De 2e wedstrijd tegen het Thorbecke stond het lang 1-1 maar wist het Thorbecke uiteindelijk toch met 3-1 te winnen. De laatste wedstrijd in de poule tegen Talentstad stond het Celeanum tot twee keer toe op een voorsprong, maar uiteindelijk werd het toch een gelijkspel. Ook in de laatste wedstrijd om plek 9 werd er gelijkgespeeld. Het werd 1-1 tegen het Zone college. Kortom, het leerlingenteam van het Celeanum werd naarmate de dag vorderde steeds sterker! Jammer genoeg waren er niet genoeg wedstrijden om deze stijgende lijn door te zetten; anders hadden we zeker gewonnen!

Bruggerteam
Ook de brugklassers kwamen ook met een gemengd team in actie. Zij mochten zich ’s morgens melden op de velden van Berkum. Net als de jongens t/m 15 jaar, hadden ze een ontzettend lastige poule met dezelfde scholen als tegenstanders.

De eerste wedstrijd was tegen Talentstad. Na een sterke openingsfase kwam het team helaas op achterstand, ondanks drie prachtige reddingen van Olivier: de bal moest vier keer uit het net gehaald worden. Vlak voor het einde kreeg Marte een prachtige voorzet van de rechterkant. Daar wist ze wel raak mee en de bal vloog vanuit een volley de kruising in. Meer tijd voor een comeback was er niet, de wedstrijd werd verloren met 1-4.

De tweede wedstrijd was tegen Thorbecke. Ondanks verschillende speelwijze en positiewisselingen werd de wedstrijd met 2-0 verloren. De laatste wedstrijd was tegen het Greijdanus, die ondertussen topfavoriet leek voor de eindzege. Dit sterke team kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Maar er werd terug geknokt tot een 2-1 uit een vlijmscherpe counter van Edgar. Helaas was het Greijdanus een maatje te groot voor onze brugklassers en werd er met 6-1 verloren.