6 december 2023

Sint op het Celeanum

De Sint en zijn Pieten zijn alweer op weg naar Spanje, maar gelukkig hadden ze gisteren tijd in de drukke agenda om het Celeanum met een bezoekje te vereren!

Het grote boek van Sint was goed gevuld. Leerlingen lief en stout en ook personeel moesten bij Sinterklaas komen. Gelukkig kreeg iedereen na wat vermanende en goed bedoelde woorden van de Sint nog een handvol pepernoten. Sowieso werd er flink gestrooid. Piet had een ferme werparm en wist zelfs de bovenste verdiepingen te bereiken. Na het algemene deel ging Sinterklaas met zijn Pieten de klassen rond. ’s Ochtends was de Sint aan de Westerlaan om de leerlingen van Jong Celeanum te verrassen en de andere leerlingen van het Celeanum.

De leerlingen van Jong Celeanum en klas 1 t/m 3 hebben met de klas ook Sinterklaas gevierd. Er zijn prachtige surprises gemaakt, mooie gedichten voorgelezen, algehele gezelligheid! Ook in de bovenbouw werd her en der Sinterklaas gevierd. Zo vierde de klas van mw Nortier het feest met allerlei spelletjes, zoals blindproeven van Sinterklaassnoepgoed. Hilariteit verzekerd. Bij Jong Celeanum bleek dat Sint Belgische connecties had en was er speciaal Belgisch Sintsnoepgoed: strooiletters! Zo wordt het precisie strooien een stuk makkelijker!

Wel jammer dat conrector Boks dit jaar ziek was en Sinterklaas niet persoonlijk de hand kon schudden… Wel werd hij gespot op het nieuws van RTV Oost (kijk vanaf minuut 3.38)

Dag Sinterklaas! Tot volgend jaar!