25 juni 2020

Rondje Honoursprogramma: Ivo

Sinds een paar jaar heeft het Celeanum het Honoursprogramma (HPG). Regelmatig laten we de projecten van leerlingen zien die het HPG volgen. Deze keer: Ivo (klas 5).

“Mijn Honoursproject was oorspronkelijk gericht op het maken van een autonome robot. Daarnaast ben ik bezig met het schrijven van een game: DailyDread. Alhoewel ik tot het Honoursproject al wel enige programmeerervaring had, stelde het niet veel voor. Nadat ik enkele onderwerpen, zoals het maken van een website, uitgeprobeerd had, concludeerde ik dat ik mijn project wilde focussen op robotica.

Om tot het gewenste resultaat te komen ben ik begonnen met ervaring opdoen in CAD: software waarin je 3D modellen kunt maken. Met hulp van Meneer Grave is uiteindelijk de robot door een 3D printer gemaakt. Na enige pogingen werkte ook de elektronica.

Om de robot zelfstandig te kunnen laten rondrijden ging ik bezig met neurale netwerken in Unity. Unity is software die voornamelijk voor het maken van games gebruikt wordt. De robot zal worden bestuurd door een neuraal netwerk, een versimpelde en vele malen kleinere variant op het menselijk brein, dat na een lange tijd aan training, een computer in staat stelt ‘intelligente’ keuzes te maken. Ook nu, een week nadat het gestart is, is de training nog gaande.

Doordat ik met Unity bezig was, kwam ik in contact met meerdere game developers. Mede door hun enthousiasme ben ik begonnen met mijn eigen game: DailyDread. DailyDread speelt zich af in School. Je begint als eerstejaars en werkt jezelf door talloze lokalen en boze docenten omhoog naar je Diploma.

Het plan is om DailyDread te publiceren rond de PPA volgend jaar, maar om deze ambitieuze deadline te halen, heb ik de hulp van een 2D dan wel 3D artist nodig. Als het jou leuk lijkt om te helpen, mail mij dan naar: IndieDailyDread@gmail.com”