4 juli 2019

Rondje Honoursprogramma: Carmen

Sinds een paar jaar heeft het Celeanum het Honoursprogramma (HPG). Regelmatig laten we de projecten van leerlingen zien die het HPG volgen. Deze keer: Carmen(klas 5).

“Mijn naam is Carmen Bolt, ik zit in klas 5 en mijn grootste hobby is illustreren. Het onderwerp van mijn HPG is daarom illustreren en ondernemen. Ik teken vanaf dat ik een potlood vast kan houden, maar pas ongeveer twee jaar geleden koos ik ervoor om er iets mee te gaan doen. Toen ben ik een onderneming gestart als illustrator. Via mijn website Carmens Tekentafel kan je spulletjes kopen met mijn eigen illustraties, die inmiddels ook in een aantal winkels beschikbaar zijn. Daarnaast werk ik ook in opdracht. Het is heel gaaf om een illustratie helemaal op maat te maken en de enthousiaste reacties van mijn klanten zijn superleuk! Ik heb onlangs bijvoorbeeld mijn eerste custom geboortekaartje afgerond, die inmiddels naar de drukker is.

Door het HPG heb ik de kans gekregen om mijn bedrijf snel te laten groeien. In anderhalf jaar hebben mijn bedrijf en ikzelf mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Ik ben bijvoorbeeld een aantal dagen op stage bij verschillende illustratoren geweest, ik heb gestaan op beurzen en ik heb vooral heel veel tijd gestoken in het maken van producten, het opbouwen van een netwerk en alles wat er bij een onderneming hoort. Mijn doel met het HPG is om te groeien, en om met mijn bedrijf gave dingen te doen. Ik werk er hard voor, vind het heel leuk om te doen en met het HPG komen er alleen maar meer toffe dingen op mijn pad. Door mee te doen aan dit project heb je de ruimte om naast je schoolwerk te gaan voor wat je het liefst doet.”

Meer weten over het HPG en de diverse projecten: https://www.celeanum.nl/onderwijs/pluslessen-honoursprogramma-hoogbegaafdheid/honoursprogramma/