28 februari 2020

Pluslessen onderbouw van start

De pluslessen voor de onderbouw zijn weer gestart. Gisteren begonnen de lessen roeien en keramiek. Ziet er nu al leuk uit!

Bij het project roeien worden de leerlingen in tien lessen voorbereid op het Nationaal Schoolroei Kampioenschap op 5 juni op de Bosbaan in Amstelveen. De leerlingen trainen in een C-4 onder leiding van de Zwolsche roei- en zeilvereeniging. Superstoer, want het weer viel de eerste dag niet mee. Maar de training zag er al heel goed uit! De leerlingen kunnen gebruik maken van de eigen boot van het Celeanum, de Odyssee.

Ook het plusproject keramiek is van start gegaan. Onder begeleiding van Leonie Stellema worden er 8 lessen keramiek gegeven. In les 1 werd al meteen hard gewerkt: duimpotjes maken. Het was een gezellige boel.

Elk jaar worden in de laatste twee periodes van het schooljaar pluslessen aangeboden. Dit zijn lessen die een beroep doen op andere type vaardigheden en talenten van leerlingen dan in de gebruikelijke lessen. Elk jaar wisselt het aanbod. Dit jaar is het mogelijk om naast roeien en keramiek ook nog deel te nemen aan een cursus koken en een cursus beeldhouwen. Pluslessen staan open voor alle leerlingen van de onderbouw.