NLT

Het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT) is een keuzevak voor de bovenbouw, waarbij verschillende bètavakken aan bod komen.

Het vak NLT is opgebouwd uit modules en elke periode is er een andere module. Dit betekent dat er per module verschillende docenten lesgeven. Voorbeelden van modules: Forensisch onderzoek, Hart en Vaten, Levensloop van sterren, Sound design, Moleculaire gastronomie, Food or Fuel, Van HIV tot Aids en Klimaatverandering .

Naast het theoretische deel hebben alle modules ook een praktische component zoals een cursus reanimatie bij de module Hart en Vaten of het bereiden van verschillende soorten mayonaise bij de module Moleculaire Gastronomie. Verder zijn er excursies naar verschillende bedrijven of onderzoeksinstituten zoals bijvoorbeeld het Astron, waar sterrenkundig onderzoek wordt gedaan. In klas 6 is er een mogelijkheid om mee te gaan met een gecombineerde NLT/Natuurkunde excursie naar het buitenland, bijvoorbeeld naar het Cern (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (Europese Raad voor Kernonderzoek)) in Zwitserland. Daar leren de leerlingen over de deeltjesversneller. NLT wordt afgesloten met een schoolexamen.