20 mei 2021

Mooie resultaten bij de Klassieke Olympiaden

Begin maart vond de tweede ronde plaats van de Klassieke Olympiaden. Uit de groepen van de eerste ronde (Latijn 413, Grieks 274) waren voor elke taal 52 leerlingen geselecteerd, die zich terdege hebben moeten voorbereiden. Ze hebben onder begeleiding van Marijke van Riessen vele uren besteed aan het vertalen en doorgronden van een aantal lastige, maar ook vermakelijke en interessante teksten. De drie beste leerlingen mochten door naar de eerste ronde.

Voor onze school deden de volgende leerlingen mee. Twee leerlingen (Marrit Otter en Renée vd Kloos) konden niet meedoen, omdat de tweede Ronde Klassieke Olympiaden Grieks samenvielen met de presentatie van het profielwerkstuk.

Latijn: Hugo Bloemert; Jelmar Delsing; Ian van Loo ; Rolf Vlierhuis ; Julia Halfwerk

Grieks: Isa Douwes

Geen van onze leerlingen behoorde tot de beste drie, maar we kwamen er dichtbij met Jelmar Delsing op de 4e plaats! Ook de andere leerlingen kwamen ver, als je rekening houdt met het feit dat ze nu streden met de beste 52 leerlingen uit de eerste ronde: Hugo Bloemert 8e plaats, Rolf Vlierhuis 10e plaats, Julia Halfwerk 14e plaats, Ian van Loo 28e plaats, Isa Douwes 27e plaats.