12 december 2021

Gevarieerde lessen in klas 4

De leerlingen van klas 4 zijn de afgelopen tijd actief bezig. Bij LO geven ze tegenwoordig zelf les en bij Engels werd hevig gediscussieerd over literatuur.

Bij Engels zijn de leerlingen druk bezig met literatuur. Ze hebben allemaal een keuze gemaakt uit vier prachtige boeken met pittige thema’s rondom rassenongelijkheid in de VS. In kleine groepjes bespreken ze – in het Engels, uiteraard – wat ze is opgevallen tijdens het lezen. Het is heel mooi om alle inzichten en opvattingen te horen die de leerlingen hebben opgedaan!

Bij LO bedenken de leerlingen in tweetallen bedenken ze een eigen les en geven die vervolgens aan hun klas. Daarnaast hebben leerlingen ook de mogelijkheid om een gymles te geven aan een eerste klas. Het is de bedoeling dat er zelf een activiteit wordt gekozen en daarbij een lesvoorbereiding te maken. Er wordt nagedacht over een passende warming-up, een oefening en daarna vaak een eindspel, zoals de les archery tag te zien op de foto’s. De sectie LO is erg enthousiast over de creatieve lessen die leerlingen ontwerpen en uitvoeren.