5 februari 2024

FIRST® LEGO® League weer een succes

Een gemengd team van basisschool de Parkschool, Jong Celeanum en Gymnasium Celeanum heeft faniek gestreden in de regiofinale van de FIRST® LEGO® League. En met succes: ze eindigden bij de laatste vier! Een knappe prestatie!

Al sinds afgelopen september 2023 was ons team bezig met de voorbereidingen. En op vrijdag 2 februari 2024 was bij het Deltion College dan eindelijk de regiofinale van de FIRST® LEGO® League. Zo’n 30 teams in de leeftijd van 9 tot en met 15 jaar streden voor een plekje in de landelijke finale in maart. Dit jaar was het thema Masterpiece. De deelnemers moesten nieuwe manieren bedenken om kunst te creëren en te verspreiden over de wereld.

Omdat ons team bij de laatste vier eindigde mochten ze ook nog een speciale demonstratierun doen. Die ging helemaal foutloos! Over twee weken komt de definitieve uitslag! We zijn benieuwd. Dit was in elk geval een geslaagde en leuke dag. Volgend schooljaar net na de zomervakantie beginnen we weer met de nieuwe ronde van de Lego League, let op de promoposters in de school en kom ook meedoen!!

Tijdens de regiofinale worden de wedstrijdteams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema MASTERPIECE, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork. Naast de verschillende wedstrijden kunnen deelnemers aan de slag met allerlei doe-activiteiten rondom het evenementenplein. Denk hierbij aan een VR experience, slijm maken, een 3D auto bouwen, solderen en een prefab woning in elkaar monteren.

FIRST® LEGO® League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. De FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. Kijk voor meer informatie ook op www.firstlegoleague.nl