20 december 2019

Fijne kerstdagen! €3700,- voor Joseph en Aisha!

De laatste dag van het jaar staat traditiegetrouw in het teken van goede doelen. Ook dit jaar waren de Celeasten weer druk! Ontzettend bedankt voor al jullie inzet en een heel fijne vakantie gewenst!

De grote actie was ook dit jaar weer voor onze “adoptie”-kindjes Joseph en Aisha van Malaika Kids. Er is maar liefst €3700,- opgehaald door de leerlingen, ouders, docenten en sponsoracties! Super gedaan allemaal, heel erg bedankt. We kunnen nu niet alleen Joseph en Aisha een jaar onderwijs geven, maar ook een deel van de kosten van het verhuizen van ons schoolmeubilair naar Malaika Kids ervan betalen!

Op het schoolplein stond vandaag een grote container, waarin met vereende krachten aan het eind van de ochtend al het meubilair is gedaan. De kosten van de verhuizing zijn aanzienlijk, maar door middel van diverse sponsoracties zijn deze al flink omlaag gebracht. Zo zijn er donaties van de bedrijven Switch, Novon, Klappe, Omnia en Boerhof. De container zelf beschikbaar gesteld is door bouwbedrijf Nijhuis. Ook transporteert Nijhuis deze container naar de haven. Donaties zijn nog altijd welkom op: NL 51 RABO 0302724206 Gymnasium Celeanum tnv Malaika Kids Joseph en Aisha.

Verschillende andere activiteiten
Naast de actie voor Malaika Kids waren er verschillende andere activiteiten. Bovenbouwleerlingen hebben geholpen bij de voedselbank, een kerstkoor van klas 6 leerlingen heeft gezongen in verzorgingstehuizen en maakten kerststukjes met de bewoners, klas 1 had een kaartenactie voor eenzame ouderen en in klas 2 is volop meegeschreven aan de brievenactie van Amnesty International. Natuurlijk was er ook tijd voor het doen van spelletjes met elkaar en film kijken, al dan niet vooraf gegaan aan een kerstontbijtje in de klas. Zo won team Krentenbol overtuigend de pubquiz van klas 5. Traditiegetrouw dronk klas 6 nog chocolademelk met de docenten in de personeelskamer en werden er gezamenlijk spelletjes gedaan. Naar verluidt konden de zesdeklassers echter niet op tegen de sjoeltalenten van mevrouw Van Perlo….

Klas 6 in actie in het verzorgingstehuis: