16 september 2021

Elektrische racewagen Gymnasium Celeanum op circuit Zandvoort

Het CeleRacing-team van het Gymnasium Celeanum en Thorbecke Scholengemeenschap uit Zwolle presenteert zijn eigengebouwde duurzame elektrische auto “Road Thunder” op het circuit van Zandvoort op 25 september tijdens het Electric Vehicle Experience. De leerlingen hebben er zin in: “Dat we op Zandvoort mogen rijden vinden we echt heel vet. We zijn al heel lang bezig met de bouw van de auto en nu kunnen we de wagen laten zien en uitproberen!”

De leerlingen bereiden zich voor op de Shell Ecomarathon wedstrijd van 2022, waarbij het doel is om met een zelfgebouwde auto zo zuinig mogelijke rondes te rijden. Zandvoort biedt het team CeleRacing de kans om hun vorderingen met hun auto RoadThunder te demonstreren. En het is een mooie gelegenheid voor de nieuwe coureur de mogelijkheid om te oefenen met de besturing van de auto. Op dit moment leggen de leerlingen de laatste hand aan de wagen.

Het team
CeleRacing is een team van enthousiaste leerlingen van het Gymnasium Celeanum en één technasium leerling van Thorbecke Scholengemeenschap, beide scholen in Zwolle. De leerlingen hebben een duurzame, efficiënte auto gebouwd die nog lichter en aerodynamischer is dan hun vorige auto.
In 2018 bouwde namelijk het eerste CeleRacing-team een eigen auto. Door middel van sponsoring en het inroepen van hulp van onder andere Hogeschool Windesheim waren de leerlingen in staat de auto daadwerkelijk te bouwen. Het huidige team maakt dankbaar gebruik van de opgebouwde expertise en contacten.

Shell Eco-marathon
De Shell Eco-marathon is een initiatief van de Shell waarin honderden scholieren en studenten de uitdaging aan gaan om een voertuig te ontwerpen dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof; Het huidige record staat op 3.771 km, wat ongeveer gelijk staat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug. De competitie is dus gericht op innovatie, technologie en duurzaamheid. Kortom een mooi doel en een spannende uitdaging voor het enthousiaste team, dat nu al hard werkt om op dit toernooi een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

EV Experience
De Electric Vehicle Experience is een evenement in Zandvoort dat plaats vindt op 24, 25 & 26 september. Team CeleRacing staat hier gedurende de gehele 25e september. Op dit evenement hebben ondernemers, autoliefhebbers en organisaties de kans om nieuwe modellen te testen, workshops te volgen, het circuit op Zandvoort te verkennen en verder de wereld van de elektrische voertuigen te verkennen.

Foto:
De eerste auto van het Celeracing-team