2 juli 2019

Econasiumleerlingen geslaagd

Op donderdag 27 juni kregen Noortje, Nona, Heleen, Annabel, Bo en Evana hun Econasium-diploma uitgereikt. De diploma-uitreiking was in de aula van Tilburg University. In 2017 is het Econasium op het Celeanum gestart en de dames zijn de eerste lichting die examen heeft gedaan. Van harte gefeliciteerd, allemaal!

Het Econasium-programma is bedoeld voor leerlingen die economie en/of bedrijfseconomie in hun pakket hebben. Het beoogt de leerlingen te laten kennismaken met de universiteit en met name met de wijze waarop er onderzoek wordt gedaan. Door het volgen van het Econasium-programma krijgen de leerlingen meer zicht op economische studies en zijn ze beter staat een goede studiekeuze te maken. Het programma bestaat uit een cursus statistiek, bedrijfsbezoeken, simulatiespelen, excursies, bezoeken aan de universiteit van Tilburg en het maken van een PWS waarin de theorie van de statistiek moet worden toegepast in een onderzoek.

Voor de geslaagden van alle deelnemende scholen (30 in totaal) organiseerde de universiteit Tilburg op donderdag 27 juni een feestelijke diploma-uitreiking. Tijdens deze bijeenkomst werden ook de PWS-prijzen uitgereikt aan de drie beste Econasium-profielwerkstukken. Het PWS van Noortje en Nona over McDonalds behoorde tot de drie genomineerden. Uiteindelijk hebben ze de tweede prijs behaald. We zijn erg trots op ze!

Lees meer over het Econasium: https://www.celeanum.nl/celeanum/econasium-vecon-business-school/