22 juli 2023

Diplomauitreiking 2023

20 juli was het zover: de diplomauitreiking! Op hun mooist – en sommigen zelfs per limo – kwamen de leerlingen voor de laatste keer naar school. Wat een prachtige dag! Uiteindelijk is 93% van de leerlingen geslaagd, waarvan acht zelfs cum laude.

De leerlingen werden persoonlijke toegesproken door een docent. De docent had een Griekse of Latijnse spreuk voor zijn leerlingen uitgezocht en een gedichtje gemaakt. Traditiegetrouw rijmde de voorlaatste zin op de naam van de leerling, zodat de hele zaal de naam kon mee-scanderen.

Naast hun diploma ontvingen sommige leerlingen ook hun Cambridgde certificaat, hun Econasium-diploma of het certificaat voor Vecon Business-school. Prijzen waren er ook. De Nicoline Minke-prijs werd uitgereikt aan Patrick voor zijn goede prestaties en zijn inzet voor school. Juan won de PWS-prijs én ontving van de sectie klassieke talen een prachtige vertaling van Herodotus’ Historiën vanwege zijn uitzonderlijke prestaties voor Grieks en Latijn. Hij gaat dan ook klassieke talen studeren!

We wensen alle leerlingen een hele fijne vakantie. Jullie hebben het verdiend!

Een impressie van de dag, gefotografeerd door Helma Ruitenberg.