19 november 2019

Celeanum start tussenjaar voor jonge leerlingen

Het Gymnasium Celeanum uit Zwolle start schooljaar 2020-2021 met een nieuw onderwijsconcept speciaal bedoeld voor (hoog)begaafde jonge leerlingen: Jong Celeanum. Dit is een tussenjaar voor jonge kinderen (rond de 10 jaar) die met de lesstof van de basisschool klaar zijn, maar sociaal emotioneel nog niet helemaal passen in leerjaar 1 van het voortgezet onderwijs.

Op dit moment is het Celeanum al een plek voor dit soort jonge leerlingen, maar met het aanbieden van het tussenjaar Jong Celeanum hoopt het Celeanum deze leerlingen nog beter van dienst te kunnen zijn en onderwijs te kunnen bieden dat meer bij hun levensfase past. Jong Celeanum zal bij voldoende aanmeldingen starten in schooljaar 2020-2021.

Het lesprogramma is nog volop in ontwikkeling. Niet alleen krijgen de leerlingen lesstof aangeboden op vwo-niveau, maar er is ook voldoende ruimte voor sport en spel en er worden studievaardigheden aangeleerd. Jong Celeanum krijgt een eigen klaslokaal. Kortom, de Jong Celeanum-leerlingen krijgen wel extra uitdagingen, maar binnen een wat meer basisschoolachtige setting. Ze zitten samen met gelijkgestemden, als het gaat om leeftijd en intelligentie, in één klas. Op deze manier worden de leerlingen zo verder voorbereid op het reguliere voortgezet onderwijs.

Meer informatie en aanmelden
Belangstellenden kunnen contact opnemen met Brenda Broekman, conrector klas 1 en 2, bbroekman@celeanum.nl of per telefoon 038-4552820. Aanmelden voor Jong Celeanum gaat via het  aanmeldingsformulier 2020-2021 en dan bij de lege ruimte naast het Celeanum invullen dat de leerling wil instromen bij Jong Celeanum.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.