6 november 2023

Proefdraaien op de Universiteit Twente

Marnix, Hugo, Duco, Sijmen en Jurre uit klas 5 en 6 hebben meegedaan met een speciale wiskundeweek op de Universiteit van Twente: het ‘applied mathematics talent programme’. Op deze manier kregen de leerlingen al beetje inzicht hoe het is om te studeren aan een universiteit.

Een verslag van Marnix

Het applied mathematics talent programme hield in dat we, samen met 30 andere studenten, in totaal 16 college’s kregen over toegepaste wiskunde en de quantumtheorie. Dit kregen we uitgelegd door de professor Frederic Schuller.

Op de eerste dag moesten we rond 3 uur verzamelen bij ons verblijf op de Campus. Na een campustour en het eerste college om de professoren van de komende dagen voor te stellen, gingen we uit eten met de gehele groep. Diezelfde avond was er een ‘ice-breaker activiteit’. Dit was erg prettig, aangezien de ene helft van de groep Nederlands was en de andere helft Duits. Mede hierdoor moest iedereen tijdens het programma Engels praten. Het was een superleuke groep en we hebben nog steeds contact met bepaalde Duitse leerlingen.

De tweede dag moesten we er vroeg uit, aangezien ons eerste college om 8 uur begon. In totaal kregen we 6 (vermoeiende) college’s over de harde wiskunde, die nodig waren om de latere colleges over de quantumtheorie te kunnen begrijpen. Na deze middag was er vrije tijd en gingen alle jongens samen voetballen. Zondag bij het laatste college kregen we pizza als lunch. Dit was een leuke afsluiter van dit vierdaagse programma.

We hebben erg veel geleerd en ook nog eens nieuwe mensen ontmoet. Daarnaast was de universiteit van Twente ook erg mooi en alles was goed geregeld. Zeker een aanrader!