29 juni 2020

Tekenen in tijden van corona

Tijdens het thuisonderwijs hebben de leerlingen uit de onderbouw prachtige opdrachten gemaakt voor het vak tekenen. Op Celekunst voorbeelden van de diverse opdrachten. Knap gedaan!

Leerlingen uit klas 1 tekenden zichzelf al lezend in het verhaal wat zij aan het lezen waren. In de tijd dat iedereen zoveel mogelijk thuis moest blijven was lezen een manier om even ergens anders te zijn. Op Celekunst kun je de tekeningen bewonderen en natuurlijk zien welke boeken de leerlingen leuk vonden om in weg te dromen!
https://celekunst.weebly.com/lezen.html

Klas 2 is bezig geweest met abstraheren. Een object thuis werd in een laatste opdracht vrijwel onherkenbaar gemaakt. Vormen en lijnen van het object werden wel gebruikt, maar niet op de manier zoals bekend. Wanneer doen de lijnen niet meer denken aan het object? Hoever moet je gaan met abstraheren… nou heel ver dus!
https://celekunst.weebly.com/abstraheren.html

En leerlingen uit klas 3 kregen een lastige opdracht. Na een oefening hoe de centraal perspectief werkt, mochten zij ervoor kiezen om een eigen kamer uit hun huis te tekenen in centraal perspectief. Knap lastig! En verbazingwekkend hoe goed leerlingen hier uit zijn gekomen.
https://celekunst.weebly.com/centraal-perspectief.html