Cambridge Engels

Cambridge Engels leidt op voor een internationaal erkend certificaat. Dat is handig als je wilt studeren in het buitenland of aan één van de university colleges in Nederland. Ook bij reguliere universiteiten worden de lessen steeds meer in het Engels gegeven. Daarnaast helpt het bij latere sollicitaties bij bijvoorbeeld internationaal georiënteerde bedrijven. Vanaf schooljaar 2017-2018 zal Cambridge Engels vanaf klas 1 worden aangeboden. Aanmelden voor Cambridge Engels gebeurt na het aanmelden bij het Celeanum. Bij de bevestiging van inschrijving zal een aanmeldingsformulier voor Cambridge Engels worden meegezonden. Voor deelname aan Cambridge Engels moet je worden toegelaten.

Om je motivatie aan te geven schrijf je een brief. Dit is overigens geen sollicitatiebrief op basis waarvan je wordt geselecteerd. Je wordt geselecteerd op basis van het oordeel van je docent Engels en je resultaten uit klas 1 of klas 3, afhankelijk van wanneer je instroomt. Ook is er een schriftelijke instaptoets en luistertoets.

Cambridge Engels wordt afgesloten met een examen. In klas 3 en 5 doe je examen. Dit examen bestaat uit vier onderdelen: lezen, schrijven, luisteren en spreken. Het schriftelijk deel maak je op school en het mondelinge gedeelte in Utrecht. In klas 3 kan je je ‘First Certificate’ halen en in klas 5 het certificaat ‘Advanced English’. De Cambridge-examens leg je via de British Council af, de officiële vertegenwoordiging in Nederland voor de University of Cambridge ESOL examinations. Op de website van de British Council staat meer informatie over deze examens.

De cijfers voor Cambridge Engels tellen niet mee voor de overgang.

Cambridgecertificaat

Certificaat 2014