12 oktober 2017

Rondje Honours Programma: Julia

Sinds een paar jaar heeft het Celeanum het Honours Programma. De komende periode laten we telkens de projecten van leerlingen zien die het Honours Programma volgen. Deze keer Julia (klas 6). Ze vertelt:

“”You don’t always need a plan. Sometimes you just need to breathe, trust, let go and see what happens.” Dit is een perfecte omschrijving van hoe ik werk aan mijn HPG. Ik maak een website over mythologie. Binnen 1 project kan ik dan toch bezig zijn met meerdere onderwerpen die ik interessant vind (en hoef ik niet te kiezen 😊 ) Mijn website heet https://mijnyggdrasil.jimdo.com/ en hierop zijn alle verhalen te vinden waar ik onderzoek naar doe.

De naam van de website slaat ook weer terug op mythologie, namelijk op de levensboom uit de Noordse mythologie. Net als de levensboom heeft mijn website 9 ‘takken’ met onderwerpen waar ik meer over te weten wil komen.

Ik ben ontzettend blij dat ik ervoor heb gekozen om mee te doen aan het HPG. Ik verveelde me namelijk vaak tijdens de lessen en was al een tijdje op zoek naar een manier om meer uitdaging te krijgen. Toen ik hoorde wat het Honours Programma is en wat je ermee kunt doen, hoefde ik niet langer na te denken en heb ik me gelijk ingeschreven. Zoals verwacht geeft het me meer uitdaging en ben ik gemotiveerder in de lessen. Ik hoop dat ik aan het einde van het project veel geleerd heb en een mooie website heb waar alles op staat.”