4 juli 2018

RONDJE HONOURS PROGRAMMA: Inge

Sinds een paar jaar heeft het Celeanum het Honours Programma(HPG). De komende periode laten we telkens de projecten van leerlingen zien die het HPG volgen. Deze keer Inge (klas 5).

Ze vertelt:

“Hoi! Mijn naam is Inge, ik zit in de vijfde klas en ik doe mijn Honours Programma over fotografie. Ik vind het superleuk om met fotografie bezig te zijn, en het HPG geeft mij veel mogelijkheden om te doen waar ik echt enthousiast van word.

Voor mijn project heb ik bijvoorbeeld lessen gevolgd op Cibap in Zwolle (vakschool en ontwerpfabriek) en meegelopen met een fotografe. Ik heb zelf een studio op mijn kamer gemaakt. Natuurlijk ben ik ook met theorie bezig geweest, bijvoorbeeld over hoe de camera werkt en composities, en ik heb geleerd om mijn foto’s te bewerken in photoshop. Maar vooral heb ik heel veel gefotografeerd!

Ik heb verschillende soorten fotografie uitgeprobeerd, zoals straat- en natuurfotografie. Het allerleukst vind ik portretfotografie. Daarnaast hou ik erg van reizen en ik vind het leuk om dan ook foto’s te maken.

Ik ben ontzettend blij dat ik meedoe met het HPG en ik hoop de komende tijd nog veel meer te leren en te fotograferen!”

Een aantal van Inge’s foto’s: