31 mei 2017

Rondje Honours Programma: Bella

Sinds een paar jaar heeft het Celeanum het Honours Programma. De komende periode laten we telkens de projecten van leerlingen zien die het Honours Programma volgen. Deze keer Bella (klas 4).

Halò agus fàilte: mijn naam is Bella Ptak en ik doe mee aan het Honoursprogramma, waar we tweeënhalf jaar aan de slag mogen gaan met een project waar we enthousiast van worden.

In mijn project probeer ik zoveel mogelijk te leren over Schotland. Mijn onderzoek en leertraject zijn gebaseerd rond zeven thema’s: geschiedenis, cultuur, folklore, muziek, dans, kunst en taal (Schots Keltisch: “Gaelic”). Om deze dingen te onderzoeken en ze beter te leren kennen, ga ik op (ontdekkings)reis: ik spreek met deskundigen, ik bezoek de historische plekken, en ik beleef hun wereld van dichtbij. Ik hoop dat ik aan het einde van het Honoursprogramma zoveel mogelijk heb geleerd, en dat ik deze dingen samen kan brengen tot een eindresultaat, maar natuurlijk gaat het voor mij vooral om het leren, en het plezier hebben in alles wat ik doe.

Bekijk de preview van Bella’s project:

Lees meer over het Honours Programma van het Celeanum: http://www.celeanum.nl/…/pluslessen-honou…/honoursprogramma/