2 oktober 2017

Annelotte (klas 6) organiseert congres over pijnverlichting en VR

Uitnodiging voor klas 5 en 6: zesdeklasser organiseert in samenwerking met de UvA een congres over pijnverlichting. Ben je geïnteresseerd in het vak biologie op school en wil je meer weten over de studies die hierbij passen? Wil je weten hoe een onderwerp wordt bekeken vanaf de kant van de verschillende studies in real life, niet alleen hoe er bij de studies les wordt gegeven? Kom dan naar het symposium RelieVR!

Het hoofdonderwerp van het symposium is virtual reality en pijn. Wat is pijn eigenlijk en hoe kan het dat er minder pijn gevoeld wordt als er een virtual reality bril (VR-bril) opgezet wordt?

Het congres wordt georganiseerd door Annelotte uit klas 6 als onderdeel van haar Honours Programma (HPG). Annelotte: “Ik wilde met mijn HPG iets heel anders doen dan we normaal doen op school. Ik vind het heel leuk om allemaal dingen te regelen, dus toen kwam ik op het idee om een congres te organiseren. Het is een hele ervaring om een congres te organiseren. Je leert allerlei dingen die je normaal gesproken niet op school leert!”
Het congres is bedoeld voor mensen die geneeskunde of iets in de richting van geneeskunde willen studeren en nu echt het verschil willen zien tussen de verschillende geneeskunde-achtige studies.

Wie? vwo-leerlingen uit klas 5 en 6 met biologie
Waar? Universiteit van Amsterdam
Wanneer? 19 december 2017 van 13:00-19:00
Aanmelden? https://relievr.jimdo.com/