23 maart 2018

Zwolse Scholen Klimtoernooi

Op 22 maart hebben 8 leerlingen van het Celeanum meegedaan aan de eerste editie van het Zwolse Scholen Klimtoernooi bij Klim en Outdoorcentrum Yosemite. Zowel beginnende klimmers als ervaren klimmers konden meedoen.

Op twee middagen voorafgaand aan het toernooi waren er twee trainingen om de beginselen van het klimmen onder de knie te krijgen. Naast de verschillende klimvaardigheden leerden de leerlingen ook hoe ze elkaar moeten zekeren.

Op beide trainingsmiddagen ging het er fanatiek aan toe. Joris, Lili en Kirsten hebben als ervaren klimmers de starters de fijne kneepjes bijgebracht.

Dit resulteerde op de wedstrijdmiddag in een heel mooie uitslag. Er werd gestreden in drie categorie├źn: onderbouw starters, bovenbouw starters en ervaren klimmers.

Bij de ervaren klimmers werd Kirsten heel knap derde. In de categorie onderbouw was het aan het eind nog even spannend. Er moest een finale geklommen worden door Vincent. Dat resulteerde in een mooie zilveren medaille. In de categorie bovenbouw ging het nog een stapje verder. Hans werd tweede en Xander eerste!