2 juni 2019

Zonne-auto op het Celeanum

Op 16 mei hadden we de eer om onze oud leerling Maud Diepeveen te verwelkomen samen met twee teamgenoten van het Vattenfall Solar Team. Ook brachten zij een van de winnende auto’s van de Solar Challenge mee: de Nuna8S.

Maud was weer even terug op het Celeanum om vol enthousiasme te vertellen over het project waarvan zij de teamleider is. Samen met haar team bouwen ze aan een auto die met behulp van zonne-energie zo snel mogelijk een afstand af moet leggen dwars door Australië. Wie het eerste binnenkomt aan de finish in Adelaide heeft gewonnen.

Tot nu toe heeft het Solar Team van Delft 9 keer meegedaan en daarbij 7 keer gewonnen. Dat daarbij heel wat komt kijken heeft Maud tijdens de presentatie uitgelegd. Het hangt niet alleen af van goede materialen en technische hoogstandjes. Ook de teamspirit is van groot belang.

Naast het als eerste halen van de finish, is het doel om steeds meer te leren over duurzaamheid en dat uiteindelijk toe te passen in onze maatschappij. Door de scholen te bezoeken met het team en de auto wil het Solar Team ook leerlingen inspireren om te werken aan duurzaamheid. Ook ons eigen Cele Racing-team heeft goed meegekeken!

Wij gaan de prestaties van Maud, haar team en de NunaX zeker volgen tijdens de World Solar Challenge die van 13-20 oktober wordt gehouden in Australië. Zie ook: https://www.vattenfallsolarteam.com/team/