11 juli 2017

Zelfportretten van leerlingen uit klas 2.

Deze periode zijn de leerlingen van klas 2 aan de gang geweest met het maken van een zelfportret.

Voordat de leerlingen op groot formaat met hun portret mochten beginnen, maakten ze eerst een foto van zichzelf. Deze bewerkten en printten ze vervolgens. Daarna bestudeerden de leerlingen de foto nauwgezet en keken goed naar de schaduwvormen en lichtvlekken op de foto. Ze analyseerden wat ze zagen. Dat leverde soms grappige uitkomsten op: de vorm van een schaduw op een wang leek opeens op een visje, dat naar links zwemt.

Als ze eenmaal de belangrijkste vormen op karton hadden gezet, werkten de leerlingen het portret verder uit met een zwart en een wit krijtje. Noukie uit 2C bedacht zelfs een heel nieuwe techniek hierbij. Ze knipte een oud penseel kort en wreef ermee met een beetje water over het krijt om het krijt te ‘blenden’. Heel leuk, meerdere leerlingen hebben hiervan gebruikt gemaakt. Zo krijgt de bak oude kwasten en penselen een nieuwe bestemming!

Helaas voor ons mogen de leerlingen hun portretten mee naar huis nemen. Maar gelukkig is een aantal van deze portretten te zien op onze kunstsite: http://celekunst.weebly.com/portretten.html