31 oktober 2015

Sofie, Mariëlle en Olivier (klas 1) maken de mooiste Vredesposter

Onlangs waren de eersteklassers zeer druk met het maken van posters voor de internationale Peace Poster Contest, georganiseerd door de Lions Club. De resultaten zijn erg mooi geworden. Kijk op Celekunst voor enkele voorbeelden.

Maar er is nu ook een winnaar: Sofie (midden op de foto), zo maakte de president van de Lionsclub Zwollerkerspel, Jaap Uithof, bekend. De tweede prijs ging naar Mariëlle (rechts) en derde naar Olivier (links). De leerlingen kregen een certificaat, een aquarel-blok A3 en een Neocolor krijtdoos. Gefeliciteerd allemaal!

Alleen de tekening van Sofie gaat door naar de volgende rondes. De winnaar van dié rondes gaat door naar de landelijke wedstrijd. De winnaar van de landelijke wedstrijd mag uiteindelijk meedoen aan de internationale wedstrijd.

Het juryrapport over de tekening van Sofie zegt o.a. het volgende: “We zien een meisje zittend op een schommel, met onder haar mensen van uit alle wereld-delen, die op handen een driedimensionaal Peace-teken dragen (links op de tekening). Een duifje brengt het meisje een bloem, als teken dat ook zij uitgenodigd is om samen met alle mensen vrede te delen en te vieren. Het poëtische beeld is tot in de kleinste details uitgewerkt, met veel gevoel voor vorm, kleur en materiaal”