Leerlingenpanel

Op het Celeanum worden alle leerlingen vertegenwoordigd door het leerlingenpanel: een groep van zes enthousiaste leerlingen uit de 3e, 4e en 5e klas die samen voor de leerlingen van Celeanum klaarstaan en fungeren als aanspreekpunt voor docenten.

WAT DOET HET LEERLINGENPANEL PRECIES?

Wanneer leerlingen ergens mee zitten of bepaalde dingen graag anders willen zien op school, kunnen ze bij ons terecht. Als docenten voor een bepaalde beslissing komen te staan en daar graag advies over willen van de leerlingen, staan wij klaar om de leerling te vertegenwoordigen. Zodoende werken wij met leerlingen en docenten aan beter onderwijs en pakken wij de onvolkomenheden aan: denk aan slechte lesmethodes, onaangename toetsroosters en saaie projectweken.

HOE GAAN WIJ TE WERK?

Er worden vergaderingen gehouden die de leerlingen zelf plannen. Deze vinden bijna wekelijks plaats. In deze vergaderingen hebben we het over dingen waar leerlingen tegen aan lopen en wat zij graag veranderd willen zien. Regelmatig evalueren wij onze bezigheden met onze begeleider, mevrouw Boeschoten, en een keer per jaar met de rectrix. Hiermee hebben we al meerdere dingen bereikt: denk aan hulp bij de profielkeuze, een week tussen de vakantie en de toetsweek en fijnere toetsroosters voor meer rust in de toetsweken.

WIE ZITTEN ER IN HET LEERLINGENPANEL?

Caspar van Helden (5D)
Lize van Egmond (5D)
Gijs Evers (4B)
Anna Kuypers (4D)
Tobias van der Kolk (3E)
Maria Veerman (3E)

HOE KOM JE IN HET LEERLINGENPANEL?

Wij zijn elk jaar weer op zoek naar tweedeklassers die ons panel komen versterken. In de brugklas is namelijk alles voor de leerling nog erg nieuw, en is het moeilijk objectief te zijn en klachten en problemen te (h)erkennen. De werving van nieuwe leden vindt meestal plaats in de eerste of tweede periode van het schooljaar, je kunt je dan opgeven bij één van de leden.

Leden gaan pas uit het panel in klas 6 of als ze dat zelf willen (wat tot nu toe nog nooit gebeurd is).

Heb je vragen of zie je een probleem dat opgelost moet worden? Mail dan gerust naar: llpceleanum@outlook.com