Leerlingenpanel

Op het Celeanum worden alle leerlingen vertegenwoordigd door het leerlingenpanel: een groep van acht enthousiaste leerlingen uit de 2e, 3e, 4e en 5e klas die samen strijden voor beter onderwijs.

Wat doet het leerlingenpanel precies?

Al jaren zetten wij ons voor en achter de schermen in voor beter onderwijs, leuke lessen en een prettige leeromgeving. Samen met docenten proberen wij de zwakkere punten te verbeteren. Want wie kan er nou beter verwoorden wat er ontbreekt qua onderwijs, dan de leerlingen zelf? Denk aan slechte lesmethodes, onaangename toetsroosters en saaie projectweken.

Hoe gaan wij te werk?

Er worden vergaderingen gehouden die de leerlingen zelf plannen. Deze vinden om de twee of drie weken plaats. In deze vergaderingen hebben we het over dingen waar we als leerlingen tegen aan lopen en wat volgens ons beter kan. We praten daarover met onze begeleider, mevrouw Boesschoten, en een aantal keer per jaar met de rectrix. Hiermee hebben we al meerdere dingen bereikt: denk aan hulp bij de profielkeuze, een week tussen de vakantie en de toetsweek en het willers/kunners-systeem.

Wie zitten er in het leerlingenpanel?

Lars Siemeling (5E)
Morwenna Heemstra (5D)
Lonneke Bontekoning (4B)
Ivar Staal (4D)
Louisa van der Velde (3B)
Caspar van Helden (3D)

Hoe kom je in het leerlingenpanel?

Wij zijn elk jaar weer op zoek naar tweedeklassers die ons panel komen versterken. In de brugklas is namelijk alles voor de leerling nog erg nieuw, en is het moeilijk objectief te zijn en klachten en problemen te (h)erkennen. De werving van nieuwe leden vindt meestal plaats in de eerste of tweede periode van het schooljaar, je kunt je dan opgeven bij één van de leden.

Leden gaan pas uit het panel in klas 6 of als ze dat zelf willen (wat tot nu toe nog nooit gebeurd is).

Heb je vragen of zie je een probleem dat opgelost moet worden? Mail dan gerust naar: llpceleanum@hotmail.com