Gender and Sexuality Alliance (GSA)

Het Celeanum is een school voor iedereen, zowel qua (geloofs)overtuiging als qua geaardheid. Om te stimuleren dat er meer openheid is op school over diversiteit is er de Celeanum Gender and Sexuality Alliance (GSA).

De GSA bestaat uit een gemêleerde groep docenten en leerlingen die door middel van het organiseren van activiteiten het diversiteitsklimaat op school probeert te bevorderen. Zo waren er vorig jaar diverse filmmiddagen, kwam het COC Groningen om te vertellen over transgender en werd door vrijwel de hele school meegedaan met Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag wordt landelijk georganiseerd en is bedoeld om extra te laten zien dat het helemaal niet uitmaakt op wie je verliefd wordt en dat je voor gelijkheid bent tussen hetero’s, homo’s, transgenders en in dubio’s. Iedereen kan die dag iets paars dragen: een paarse accessoire, een paars accent of een paars kledingstuk.

De GSA heeft een speciaal GSA-steunpunt, bedoeld voor elke leerling die graag met een medeleerling in gesprek gaat over een LHBT-gerelateerd onderwerp (lesbian, gay, bisexual, transgender), bijvoorbeeld als je ergens mee worstelt, je ergens een oplossing voor zoekt of je ergens vragen over hebt. (Twijfel je of jouw onderwerp daar nog wel onder valt? Kom rustig langs! We gaan over heel veel dingen in gesprek.)

Voor meer informatie mail de GSA via gsaceleanum@gmail.com of neem contact op met één van de docenten: de heer Gaastra, mevrouw Koster, mevrouw Roos of mevrouw Boeschoten.