24 november 2015

Uitwisseling Flône

Op maandag 16 november zijn we met 8 meisjes en mw Van Leeuwen (FA) naar Flône vertrokken. Nadat we daar waren aangekomen maakten we kennis met de Belgen en ging iedereen naar zijn gastgezin. We hadden allemaal een leuke klik met onze uitwisselingsleerlingen. Diezelfde avond hadden we met een paar mensen afgesproken in Huy. We aten samen en we gingen bowlen.

Door Louisa van der Velde/Ella Meeuwsen, klas 4

De volgende dag verzamelden we bij de school, kregen we een rondleiding en deden we spelletjes. Dit was erg leuk want zo leerden we elkaar goed kennen. De school was indrukwekkend omdat het een erg oud en groot gebouw was. In de middag gingen we naar Huy en hebben we daar een speurtocht gedaan en ijs gegeten. ’s Avonds at iedereen bij zijn eigen gastgezin.

Op donderdag zijn we naar Luik geweest. Eerst zijn we met zijn allen gaan schaatsen op een schaatsbaan in een winkelcentrum in Luik. Dat was heel leuk en gezellig! ’s Middags hebben we heerlijke pizza’s gegeten in een leuk Italiaans restaurant. Daarna zijn we naar een museum geweest over de tweede wereldoorlog. De rest van de middag hadden we vrije tijd, shopping time!

En toen was het alweer de laatste avond… iedereen at in principe bij zijn gastgezin en een paar meiden hadden afgesproken om samen te eten en spelletjes te doen. Het was een hele gezellige avond.

De volgende ochtend zaten we om 10 uur in de trein naar huis na op het station in Luik afscheid te hebben genomen van ‘onze’ Belgen.

Wat waren het een paar geweldige dagen met hele leuke en lieve mensen! We kijken ernaar uit om ze in maart bij ons in Zwolle te zien!