7 april 2015

Uitwisseling China

Deze week is een aantal leerlingen en docenten op uitwisseling naar een middelbare school in Beijing. Een bijzondere ervaring. De leerlingen en docenten hebben allemaal lessen Chinees gevolgd en mogen die nu in praktijk brengen.

En dat is nog niet gemakkelijk. Mevrouw Broekman hield een welkomstspeech in het Chinees: “Door de lange vlucht en het tijdsverschil was ik niet op mijn scherpst, maar het was erg leuk om te doen en het werd erg gewaardeerd!” Tijdens de uitwisseling verblijven de leerlingen en docenten bij gastgezinnen.

De eerste dagen brachten de leerlingen door bij de gastgezinnen. Wel is er gezamenlijke gebarbecued. Ook Russische en Koreaanse leerlingen waren hierbij aanwezig, dus dubbel leuk! Vandaag bezoeken de leerlingen en de docenten het Zomerpaleis en zien ze een kungfu-show. Op school maken de leerlingen kennis met de specifieke Chinese cultuur en krijgen ze bijvoorbeeld les Tai Chi en leren ze dumplings maken. Woensdag gaan ze naar de Chinese Muur en op donderdag staat een bezoek aan de Verboden Stad op het programma.

China 4