16 juni 2019

Uitnodiging: presentaties Cnopius-leerlingen

Leerlingen uit klas 1, 2 en 3 die het CnopiusPlusprogramma volgen laten hun zelfbedachte projecten zien. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De presentaties worden gehouden op dinsdag 18 juni van 19.00-21.00 uur aan de Zoom 37.

De projecten zijn heel divers: van musical tot handlettering, van Chinees tot animaties van katten die de wereld overnemen, graffity, recycle-sculpturen; kortom er is van alles te doen, te bekijken en te beluisteren. In het programmaboekje vindt u alle projecten.

Tijdens de avond is er ook een aantal liveoptredens:
1. De actie-reactiebaan van Eline; met een enkele handeling zet zij een hele reeks gebeurtenissen in gang!
2. Pianomuziek, gespeeld door Marnix, Hij speelt onder andere de Für Elise voor u.
3. Zang van Juan; hij is druk met de musical geweest en zijn stem is een belangrijk instrument.
4. Graffiti door Niels: ter plekke zal hij voor de school demonstreren hoe hij zijn ontwerpen maakt met graffiti.

CnopiusPlus
In het CnopiusPlusprogramma staat het ‘compacten’, het verminderen, van de leerstof centraal. Denk bijvoorbeeld aan herhalingsoefeningen. Een hoogbegaafd kind heeft vaak aan een enkel woord genoeg en gaat zich vervelen bij oefeningen zonder nut. Volledig afhaken is dan een risico. Naast het compacten wordt verdiepingsstof aangeboden. De leerling kan vanuit zijn of haar eigen interesse een onderwerp gaan uitdiepen. Zo’n onderwerp overigens niks met school te maken te hebben.

CnopiusPlus is geen aparte klas, maar een speciaal programma, dat buiten of tijdens de reguliere lessen valt. Dat wil zeggen dat de leerlingen die deelnemen aan het hoogbegaafden programma binnen hun oorspronkelijke klas blijven.
Zie ook: https://www.celeanum.nl/onderwijs/pluslessen-honoursprogramma-hoogbegaafdheid/hoogbegaafdheid/

Cnopius
De naam van het CnopiusPlusprogramma is afkomstig van Lodewijk C. Cnopius, de eerste kostschoolhouder van het in Zwolle in 1830 opgerichte Stedelijk Instituut voor Onderwijs en Opvoeding, een voorloper van de HBS.