29 september 2016

Uitnodiging Odeon en Celetour: Ondernemerschap World of Employment

Het Gymnasium Celeanum organiseert een speciale avond over ondernemerschap. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De avond wordt gehouden op dinsdag 4 oktober in het Celeanum, Zoom 37 en begint om 19.30 uur. Aanmelden niet nodig. De avond maakt onderdeel uit van het internationale Erasmus+ project en heeft als thema The world of employment. De voertaal tijdens de avond is Engels. Ook bent u van harte uitgenodigd voor de eindpresentatie van het project in Odeon op 5 oktober om 20.00 uur. Toegang gratis.

Thijs Wansink van Wansink&Partner zal 4 oktober een lezing houden over ondernemerschap. Wansink is op zijn 15e begonnen met zijn eerste eigen bedrijf en hij zal op een onderhoudende wijze vertellen hoe je een onderneming kunt starten. De avond zal beginnen met twee leerlingenpresentaties over ondernemerschap, namelijk een presentatie van Breakfeest, de winnaars van Day for Change 2016 en van Shinysolar, de winnaars van de Nyenrode Business Battle 2016.

Het Eramus+ project heeft als doel internationalisering beter te verankeren in het schoolcurriculum en is bedoeld voor leerlingen van klas 5. Deze leerlingen gaan op uitwisseling in het buitenland en de buitenlandse leerlingen komen op tegenbezoek in Zwolle. Deze leerlingen zijn in de week van 30 september t/m 7 oktober in Zwolle. De buitenlandse en Nederlandse leerlingen vergelijken in het Erasmus+ project de verschillende onderwijssystemen van de deelnemende landen en de arbeidsmarktsituatie in de verschillende regio`s. Het uiteindelijke doel is om te onderzoeken in hoeverre de arbeidsmarktsituatie beïnvloed wordt door het gehanteerde onderwijssysteem.  Aan het project doen leerlingen uit Groot-Brittannië, Italië, Noorwegen, Spanje, Roemenië en Polen mee.

Op woensdag 5 oktober vindt in theater Odeon om 20.00 uur de eindpresentatie plaats van de het internationaal project “World of Employment”. De deelnemers zullen de resultaten laten zien van de diverse workshops (tekenen, muziek dans, survival, ibooks en nieuws). Daarnaast is er een cultureel optreden van elk land. Het belooft een bruisende avond te worden en ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd.

In de lessen economie op het Gymnasium Celeanum is veel aandacht voor ondernemerschap, voor zowel de praktische als de theoretische kant. Al in klas 3 starten de leerlingen met het goededoelenproject Day for Change een eigen bedrijf. Vorig schooljaar heeft een aantal leerlingen van het Celeanum dit landelijke project gewonnen met hun bedrijf Breakfeest, een ontbijtservice. In de bovenbouw kunnen de leerlingen mee doen met de Business Battle van Nijenrode. Deze battle is afgelopen schooljaar gewonnen door Celeasten die het beste businessplan hadden geschreven voor hun bedrijf Shinysolar. Het Celeanum is een VECON Businessschool en een Econasium: zie ook http://www.celeanum.nl/celeanum/econasium-vecon-business-school/.