22 januari 2016

Twee Celeanumteams naar landelijke finale Wiskunde A-lympiade

Twee teams van het Gymnasium Celeanum in Zwolle hebben vandaag de landelijke finale bereikt van de Wiskunde A-lympiade. Het halen van de finale is al een unieke prestatie op zich, laat staan dat het twee teams van dezelfde school lukt. In totaal deden 97 scholen mee met zo’n 1500 teams.

De voorronde was al in november toen de teams de hele dag gewerkt hebben aan een opdracht om voor een postorderbedrijf de vulgraad van kartonnen verpakkingen van keukenapparatuur te optimaliseren. Vandaag kwam het verlossende woord: het damesteam bestaande uit Charlot Dalhuijsen, Sophie Kramer en Doelse de Ruiter en het herenteam, met Kris van den Aar, David Hartmann, Niels Tol en Coen de Valk, mogen door naar de finale op 11 en 12 maart. Allen zijn leerlingen uit klas 6. De finale wordt georganiseerd door het Freuenthal Instituut in Utrecht.

Tijdens de finale gaan de teams naar Garderen en werken daar in een vakantiehuisje twee dagen aan een nieuwe uitdagende opdracht. We wensen ze alvast heel veel succes!

IMG_9782