22 mei 2017

Topprestatie met 6e plek op Athenespelen!

Donderdag 18 en vrijdag 19 mei werden de Athenespelen in Groningen gehouden. Een uniek evenement waarbij 32 scholen uit heel Nederland met 36 van hun beste sporters komen om het met voetbal, basketbal, volleybal, tennis, squash, tafeltennis, atletiek en klimmen tegen elkaar op te nemen.

Dit jaar was het een jubileum editie. Van elke school mocht een begeleider het tegen de wereldkampioen dammen, Roel Boomstra, opnemen in een wedstrijd simultaan dammen. Mevrouw Ter Bork wist het voor elkaar te krijgen dat zij na anderhalf uur nog enkele stenen overhield. Een hele knappe prestatie die slechts enkele collega’s haar nadeden.

De eerste dag werd afgesloten met een zwemestafette en de tweede dag met een 4×200 meter hardloopestafette.

Het Celeanum was met een erg leuke en gemotiveerde groep vertegenwoordigd. Van te voren was er een aantal doelstellingen en deze zijn allen gehaald. Op het onderdeel squash heeft Martijn erg goed gepresteerd met een 2e plaats. Thomas werd bij tafeltennis derde en Merel bij klimmen vierde. Bij de teamsporten hebben de voetbal jongens en de basketbal jongens erg goed gepresteerd met een vijfde plaats. Doordat alle overige sporters ook flink wat punten scoorden resulteerde dit in een 6e plek. Het Celeanum eindigde voor het TAK, Greijdanus, Meander en Van der Capellen als beste Zwolse school.

De sportsectie heeft genoten van de deelnemende leerlingen en heeft twee fantastische dagen gehad!