31 januari 2016

Thijmen tweede van Nederland bij Informaticawedstrijd

Tijdens de finale van de Beverwedstrijd op 30 januari bij de UVA in Amsterdam, hebben onze leerlingen uitzonderlijk gepresteerd. Thijmen H. uit klas 2 eindigde op de tweede plek in de categorie Goud. Het certificaat Zilver kregen Stijn en Rolf uit klas 1C, zij eindigden op de achtste plek. Lesly, voor de tweede maal finalist, eindigde op de eenentwintigste plaats en kreeg hiervoor het certificaat Brons. Het certificaat Finalist was er voor Floris en Seroush. Gefeliciteerd allemaal!

Eigenlijk hadden de leerlingen voordat ze begonnen al een al een knappe prestatie geleverd: zij behoorden namelijk bij de 50 finalisten van de ongeveer 8000 leerlingen die meededen.

Tijdens de wedstrijd, die gaat over informatica, algoritmen, structuren en informatieverwerking, had het Celeanum zes ijzers in het vuur. De finalisten Rolf en Stijn uit 1C en Floris U. uit 1D, en uit klas 2 Thijmen H., Lesly en Seroush, moesten in 40 minuten 15 vragen beantwoorden. Elke vraag had een eigen moeilijkheidsgraad. Ouders en begeleiders kregen in een aparte zaal dezelfde vragen voorgeschoteld en ontdekten dat het oplossen een echte uitdaging was.

Saillant detail: Max M. uit klas 6, derde bij de nationale Informatica Olympiade en finalist bij de internationale Informatica Olympiade in Alma Ata in 2015, maakte deel uit van de organisatie.