22 mei 2015

Team klas 2b en 2e wint Waste Battle

Waste Battle is een project dat draait om de ontwikkeling van leuke en duurzame oplossingen tegen zwerfafval in Zwolle. Scholieren van de Parkschool, Windesheim en het Celeanum gingen ieder drie dagen aan de slag om dit te bedenken.

Op de eerste dag deden de leerlingen vooral onderzoek naar het fenomeen zwerfafval. Ze zijn daarvoor ook Zwolle in gegaan om het probleem met eigen ogen te bekijken. De tweede dag stond in het teken van brainstormen. Per team bedachten de leerlingen 100 ideeën. Deze ideeën ze gegroepeerd en gepresenteerd aan een jury. Aan het einde van de dag was er per team nog één idee over, waarover ze vertelden in een Engels persbericht aan The Times. Op de laatste battle-dag werd het idee uitgewerkt en gepresenteerd aan elkaar en de jury, die bestond uit mensen uit het bedrijfsleven. Uiteindelijk zijn er twee winnaars gekozen: een door de vakjury en een door de leerlingen. De winnende teams kwamen uit de klassen 2b en 2e. Deze groepen nemen het vrijdagmiddag 29 mei in Hedon op tegen de winnende teams van Hogeschool Windesheim en groep 8 van de Parkschool.

We verklappen nog niet wat de winnende ideeën waren, aangezien de Parkschool nog moet battlen. Bij het vak Techniek werken de teams aan de vervolmaking van hun idee, zodat ze in Hedon een spetterende presentatie kunnen geven.

Het idee dat op 29 mei wint wordt met marktpartijen, kunstenaars en onderwijs gerealiseerd en geïmplementeerd in een proefgebied in de gemeente Zwolle. Waste Battle is een initiatief van Natuur en Milieu Overijssel en Hogeschool Windesheim.