14 oktober 2015

Succesvolle Junior Wiskunde Olympiade

In maart van dit jaar heeft een groot aantal van onze leerlingen uit klas 1 en 2 meegedaan aan de Kangoeroewedstrijd. Onze brugklassers hebben het toen zo goed gedaan, dat wij als Gymnasium Celeanum in de categorie havo/vwo 1 als vierde van Nederland zijn geëindigd.

Onze toenmalige brugklasser Edwin heeft zichzelf destijds knap naar een elfde plek in dezelfde categorie gerekend en gepuzzeld. De beste 100 brugklassers havo/vwo van Nederland werden uitgenodigd voor de Junior Wiskunde Olympiade (JWO). Naast Edwin hebben ook Lesly en Freek zich voor de JWO gekwalificeerd.

Op zaterdag 3 oktober jongstleden was het zover voor Lesly, Edwin en Freek. Ze mochten zich op de VU melden voor de JWO. De eerste ronde bestond uit 8 meerkeuzevragen. In de tweede en laatste ronde konden ze hun wiskundige geest uitleven op nog eens 8 open vragen. Na twee ronden lang zweten werd nog op dezelfde middag de top 10 bekend gemaakt. Lesly Chen zat met een prachtige 9e plaats in de top van de ranglijst! Ook Edwin en Freek mogen trots op zichzelf zijn. Ze zijn respectievelijk als 33e en 43e geëindigd.

wiskunde olympiade junior

Foto’s: eigen + Volkskrant