18 februari 2015

Succes tijdens informaticawedstrijd

Onlangs deed aantal leerlingen van onze school mee aan deze Beverwedstrijd op hogeschool Windesheim. In totaal deden maar liefst 8000 leerlingen mee. Onze leerlingen hebben het hartstikke goed gedaan door allemaal een plekje in de top 50 te bemachtigen!

De Beverwedstrijd is een informaticawedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Er is geen voorkennis vereist. De wedstrijd gaat over informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Iedereen kan met logisch nadenken de opgaven oplossen. Maar je moet slim en snel te werk gaan om de opgaven binnen de tijd op te lossen.

Alle finalisten vertrokken naar een aparte ruimte om daar 15 opgaven te maken. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s konden in een andere ruimte enkele finalevragen bekijken, en beantwoorden. Zo konden ze zien, en ervaren, dat het beantwoorden van 15 vragen in 40 minuten niet zo gemakkelijk is als misschien gedacht.

Eremetaal was er voor Freek uit klas 1 en voor Zhou Peng uit klas 2. Beiden behaalden een bronzen plak. Gefeliciteerd heren!

bvw