17 april 2016

Succes bij Zwols unihockeytoernooi

Onlangs was er een unihockeytoernooi tegen andere Zwolse scholen. Vanuit het Celeanum deden een meisjes- en een jongensteam mee en een briljant brugklasteam.

Jongens t/m 15 jaar knap tweede!
Het Celeanum zat in en poule met het Thorbecke, van der Capellen, Meander team 2 en Talentstad. De eerste wedstijd tegen het Meander was een lastige wedstrijd. Het Celeanum kwam steeds op voorsprong maar al snel kwam het Meander dan weer op gelijke hoogte. Dit resulteerde in een 2-2 gelijkspel. De volgende poulewedstrijden werden allemaal gewonnen en sommige wedstrijden zelfs met overmacht. Dit resulteerde in een eerste plek in de poule. In de finale moest het Celeanum het opnemen tegen het TAK. Het begin van de wedstrijd ging nog gelijk op maar daarna nam het TAK afstand. Uiteindelijk werd er in de finale met 4-1 verloren. Toch mogen de jongens trots zijn op deze knappe prestatie!

Meisjes t/m 15 gingen steeds beter spelen.
De meisjes zaten in een zware poule. De eerste wedstrijd werd dik verloren, maar hierna werd er steeds beter gespeeld. De verdeling in het veld werd beter en het doel werd vaker gevonden. Helaas was het allemaal niet genoeg om door te gaan in de finalepoule.

Brugklasteam wint alles!
Het team uit de brugklas begon zeer overtuigend aan het toernooi. De eerste wedstrijd werd gewonnen met maar liefst 7-0. Doordat ook de andere wedstrijden gewonnen werden, speelde het team de finale. Dit was eigenlijk de eerste serieuze wedstrijd. Ze kwamen zelfs op achterstand. Door goed te blijven spelen en goed te luisteren naar de aanwijzingen van de kant, werd de score weer gelijk getrokken. De teams waren zeker aan elkaar gewaagd en hielden elkaar goed in evenwicht. Een zeer spannende wedstrijd die tot vlak voor tijd gelijk opging. Uiteindelijk wist het Celeanum op tijd op voorsprong te komen en te blijven met als resultaat de eerste plaats in het toernooi!!