7 juni 2016

Schoolvoetbaltoernooi

Het onlangs gehouden schoolvoetbaltoernooi was ook dit jaar weer zeer geslaagd!

Jongens brugklas

De jongens brugklas speelde de eerste wedstrijd tegen het TSG Russenweg. Met veel druk op de helft van de tegenstander en leuke combinaties wist het Celeanum deze wedstrijd met 2-1 te winnen door doelpunten van Wesley Augustinus en Marijn Klaver.

De tweede wedstrijd tegen het Greijdanus was wat moeilijker. Het Celeanum liet zich te ver terugzakken waardoor het Greijdanus kansen kreeg. De uitstekende keeper, Bas Ansmink, had in deze wedstrijd een engeltje op de lat. De lat werd maar liefst 3x geraakt. Met een snelle uitval in de laatste minuut scoorde Wesley knap de 1-0.

De derde wedstrijd tegen het TAK liep weer goed. Het Celeanum bepaalde het spel en door doelpunten van Marijn Klaver, Daan van der Veer en Tobias van der Kolk werd er met 3-0 gewonnen.

Ook de laatste wedstrijd in de poule werd gewonnen. Zonder in de problemen te komen wist het Celeanum met 1-0 te winnen van het van der Capellen. Wederom door een doelpunt van Wesley Augustinus.

In de halve finale moest er gespeeld worden tegen het CCC. Het CCC begon sterk en kwam dan ook verdiend op 1-0. Het Celeanum kwam sterk terug en Olivier van der Woerd maakte de 1-1. Uiteindelijk wist het CCC toch te winnen met een prachtige boogbal.

De wedstrijd om de 3e plek was wederom tegen het Greijdanus en weer werd het 1-0 voor het Celeanum door Wesley Augustinus.

Al met al een verdiende 3e plek en een heerlijke dag. Bedankt namens dhr. Van Elsdingen!

Meisjes brugklas

Met veel enthousiasme hebben de meisjes vijf wedstrijden gespeeld tijdens het schoolvoetbal toernooi. De wedstrijdjes werden gespeeld op de velden van v.v. Be Quick.

Onze brugklas meisjes speelden tegen brugklas meisjes van het CCC, Greijdanus, TSG Russenweg, TSG en Van der Capellen.

Helaas zat er dit jaar geen finale plaats in maar het was zeker leuk om aan dit voetbaltoernooi deel te nemen.

Meisjes t/m 15

De meiden speelden 3 wedstrijden in de poulefase.

De eerste was meteen erg spannend. We kregen twee goede kansen, maar die gingen helaas net naast en over. De tegenstander profiteerde van een klein moment van verwarring bij ons in de achterhoede en scoorde de 1-0.

In de tweede wedstrijd gingen we voortvarend van start. Eerst een kans voor Eva, toen voor Anna. Deze gingen er net niet in. Bij Salea lukte het vervolgens wel. 1-0. Er werd goed gevoetbald en vooral heel hard gewerkt. Hierdoor kwam Jasmijn twee keer heel dicht bij een doelpunt. De derde keer was

raak! 2-0. Hierna werd het nog 3-0. De tegenstander deed aan het eind van de wedstrijd nog iets terug. Eindstand 3-1.

De derde wedstrijd was een lastige. Door een heel goede redding van Sarah werd een doelpunt voorkomen. Uit de corner die volgde werd helaas wel gescoord, 1-0 achter. Hierna volgde de ene goede redding na de andere. Door samenwerken en een goede keeper werden veel ballen uit het doel gehouden. Na een poging bij het doel van de tegenstander, keerde het spel weer en kwam de tegenstander op dreef. Ze scoorden uit een corner, toen een afstandschot en uiteindelijk werd het 6-0.

Na de poulewedstrijden werd nog één wedstrijd gespeeld om de 5e plaats. Het ging lang gelijk op. Ongeveer halverwege de wedstrijd scoort Jasmijn de 1-0. Hierna maakt Anna er nog 2-0 van.

De kramp sloeg in de laatste wedtrijd hard toe. De meiden hebben alles gegeven en heel goed gevoetbald! Salea, Jasmijn, Rhona, Rosa, Bente, Anna, Eva, Sarah en Daphne, goed gedaan!!

Jongens t/m 15

De jongens t/m 15 wisten de eerste wedstrijd knap met 2-1 te winnen van Talentstad. Willem en Jian maakten de doelpunten. De twee wedstrijden daarna werden verloren. Het Thorbecke en het van der Capellen waren te sterk.

Toch kon het Celeanum door winst tegen het Thorbecke Russenweg nog in de halve finale komen. In deze wedstrijd zette Kees Hehenkamp zijn grote woorden eindelijk om in daden. Met twee knappe doelpunten schoot hij het Celeanum naar de halve finale.

In de halve finale was het TAK een maatje te groot. Deze wedstrijd ging met maar liefst 5-1 verloren. Het Celeanum kon nog spelen voor de 3e plek maar zowel fysiek en mentaal waren de spelers gebroken. Alleen Willem Kremer bleef er nog voor vechten. De wedstrijd tegen het Thorbecke werd met 4-1 verloren. Dit resulteerde in een 4e plek. Het maximale wat er te halen viel en een plek om je zeker niet voor te schamen.